До новин

Через січневий локдаун закриється 9% малого бізнесу

20 січня, 2021
Ліквідація
Через січневий локдаун закриється 9% малого бізнесу

Через карантинні обмеження, введені з 8 по 24 січня 2021 року, 9% опитаних Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА) представників малого та мікробізнесу підтвердили, що припинять свою роботу.

Результати експрес-опитування опубліковані на сайті асоціації, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Згідно з даними опитування, 22% підприємців змушені відправити своїх співробітників у неоплачувану відпустку, 10% - скоротили штат частково.

62% респондентів впевнені, що введення жорстких карантинних обмежень не має сенсу, 24% вважають обмеження занадто жорсткими, і тільки 14% назвали їх адекватними.

Серед опитаних лише 36% звернулися за отриманням допомоги від держави в розмірі 8000 грн.

Тільки 3% ФОПів вважають, що допомога в 8000 грн допоможе їм компенсувати збитки, а 84% стверджують, що цих коштів недостатньо.

Серед тих, кому не вдалося отримати компенсацію від держави, 59% відмовили через невідповідність КВЕД, 12% - через те, що ФОП є найманим працівником, і 9% - через технічні проблем платформи Дія.

Тільки 9% ФОПів заявили, що не відчувають негативного впливу січневого локдауна на свою роботу, а 22% використовували карантин для перекладу діяльності в онлайн.

ЄБА проводила опитування з 11 по 18 січня серед аудиторії проекту Unlimit Ukraine - платформи для розвитку малого і середнього бізнесу, створеної на базі асоціації. У проекті бере участь 2300 представників малого та мікробізнесу. В опитуванні про вплив січневого локдауна взяло участь 105 підприємців.
Коментарі
Додати коментар