До новин

Укргазбанк та IFC підписали кредитну угоду з можливістю конвертації позики в капітал

26 січня, 2021
Фінансовий ринок
Укргазбанк та IFC підписали кредитну угоду з можливістю конвертації позики в капітал

25 січня Укргазбанк, IFC та Міністерство фінансів підписали угоду про залучення Укргазбанком в IFC 5-річного кредиту на 30 млн євро з можливістю конвертації позики в частку в акціонерному капіталі Укргазбанку в розмірі до 20%.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на НБУ.

У церемонії підписання взяли участь президент Володимир Зеленський, глава НБУ Кирило Шевченко, міністр фінансів Сергій Марченко, глава правління Укргазбанку Андрій Кравець та регіональний менеджер IFC по Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар.

"Сьогоднішня подія – це результат ефективної співпраці Укргазбанку, уряду в особі Міністерства фінансів України та Міжнародної фінансової корпорації. Це – справжня перемога всього банківського сектору. Наше спільне з урядом завдання на найближчі роки – подальше впровадження кращих практик корпоративного управління. Це в свою чергу дозволить підвищити інвестиційну привабливість наших державних банків та створить можливість для входу якісних інвесторів в їхній капітал. Я впевнений, ми будемо в цьому успішні", - зазначив голова НБУ Кирило Шевченко.

"Ми вдячні IFC за багаторічне партнерство і високо цінуємо рішення стати нашим інвестором. Це важливий крок у процесі приватизації Укргазбанку та в напрямі скорочення частки держави в банківському секторі. Ми впевнені, що завдяки цьому партнерству будуть впроваджені передові світові практики, що, безумовно, зробить Укргазбанк ще кращим та зручнішим для наших клієнтів і партнерів", - сказав голова правління Укргазбанку Андрій Кравець.

"Вихід держави з капіталу Укргазбанку є одним із завдань Міністерства фінансів в рамках реалізації стратегії реформування державного банківського сектору. Сьогодні ми зробили один з ключових кроків для досягнення цієї цілі. Крім того, реалізація даної транзакції є виконанням одного із зобов’язань України в рамках спільної з МВФ програми Stand-by. Це також стане потужним сигналом для всіх інвесторів, що країна виконує свої зобов’язання з реформування банківського сектору України та побудови сталої банківської моделі, заснованої на кращих світових практиках", - зауважив міністр фінансів Сергій Марченко.

Стефані фон Фрідербург, виконуюча обов’язки керуючого директора та виконавчого віце-президента IFC, констатувала: «Ми раді продовжувати багаторічне партнерство з Укргазбанком та підтримати цей поворотний етап у банківському секторі України. Наше фінансування має на меті допомогти Укргазбанку підготуватися до приватизації та стати прикладом для наслідування у сфері зеленого фінансування. Водночас наші спільні зусилля сприятимуть стійкому відновленню України завдяки більш ефективним інституціям та збільшенню участі приватного сектора».

Коментарі
Додати коментар