До новин

У березні відбудеться аукціон з продажу пулу активів трьох банків, що ліквідуються

09 лютого, 2021
Ліквідація
У березні відбудеться аукціон з продажу пулу активів трьох банків, що ліквідуються

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб заплановано 31 березня 2021 року аукціон з продажу пулу активів трьох банків.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на ФГВФО.

Йдеться про АТ «ВТБ БАНК», АТ «РОДОВІД БАНК» та ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА», що перебувають у процесі ліквідації. Торги пройдуть на майданчику «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (FFN), за голландською моделлю аукціону.

Пул складається з 1440 активів, серед яких 128 прав вимоги за кредитними договорами, 9 об'єктів нерухомості в Дніпропетровській області, 10 майнових прав за векселями, решта – дебіторська заборгованість.

У забезпеченні за договорами є промислова і житлова нерухомість, техніка та обладнання, промислові виробничі та переробні господарства, земельні ділянки, майнові права тощо.

Загальна сума заборгованості за кредитами у складі пулу становить 13,9 млрд грн. Середня прострочка за кредитами – 8 років. За багатьма кредитами тривають судові справи, за 51 кредитними договорами відкриті провадження Державної виконавчої служби, за 14 – кримінальні справи.

Стартова ціна пулу – 503,4 млн грн.

Ці активи раніше уже неодноразово виставлялись на продаж, як індивідуально, так і у складі пулів, але поки не було бажаючих їх купити.

Детальна інформація про лот (#UKR-2021-01) із описом кредитних угод та забезпечення міститься в публічному паспорті активу на інформаційному порталі Фонду за посиланням.

Коментарі
Додати коментар