До новин

Справа мільйонних збитків: колишньому топ-менеджеру "Укрзалізниці" повідомили про підозру

24 лютого, 2021
Збитки
Справа мільйонних збитків: колишньому топ-менеджеру "Укрзалізниці" повідомили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру в розкраданні мільйонів гривень бюджетних коштів одному з колишніх топ-менеджерів "Укрзалізниці".

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу СБУ.

Зазначається, що гроші з бюджету було виділено на ремонт рухомого складу УЗ.

"Оперативники спецслужби встановили, що чиновник залучив до підрядних робіт фірму, зареєстровану на підставну особу. Підприємство мало необхідні виробничі потужності й кваліфікований персонал. Насправді роботи фактично виконували працівники "Укрзалізниці" з використанням запасних частин невідомого походження. Ремонт здійснювався в значно менших обсягах, ніж передбачено регламентом, і з порушенням технологічних норм", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, збитки "Укрзалізниці" перебувають на рівні 58,6 млн грн, через що також була протиправно занижена на 6,4 млн грн оподатковувана база.

Нині фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), триває досудове слідство.

При цьому Інтерфакс-Україна з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах пише, що підозру вручили колишньому виконувачу обов'язків директора Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу.

Коментарі
Додати коментар