До новин

Стало відомо, яку частку збиткового банку Новинського хоче викупити Dragon Capital

02 березня, 2021
Продаж
Стало відомо, яку частку збиткового банку Новинського хоче викупити Dragon Capital

Група інвесткомпаній Dragon Capital Investments Limited (Нікосія, Кіпр) хоче викупити понад 75% АТ "Юнекс Банк" нардепа Вадима Новинського.

Про це відомо з даних, опублікованих на сайті Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на УП.  

Так, розкрита інформація містить дані щодо кількості акцій до придбання та частки від загальної кількості.

"Відповідно до частини 1 статті 64 Закону України "Про акціонерні товариства", ДРАГОН КАПІТАЛ ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД (DRAGON CAPITAL INVESTMENTS LIMITED) … цим повідомляє про намір придбати значний пакет акцій Банку в кількості 219 029 200 штук простих іменних акцій, що складає 75,01% від загальної кількості акцій Банку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет дозволив групі інвесткомпаній Dragon Capital придбати контрольний пакет акцій "Юнекс Банку", бенефіціарним власником якого є Вадим Новинський. Водночас, тоді повідомлялося лише про намір придбати понад половину акцій АТ.

Група інвесткомпаній Dragon Capital Investments Limited (Нікосія, Кіпр) звернулась в АМКУ з проханням дозволити купити контрольний пакет акцій "Юнекс Банку", бенефіціарним власником якого є Вадим Новинський.

Станом на третій квартал 2020 року, головний акціонер банку - компанія Withine Investments LTD ( 94,9% акцій). Кінцевий бенефіціар цієї компанії - політик і бізнесмен Вадим Новинський.

"Юнекс Банк" є членом Фонду гарантування вкладів фізосіб. За десять місяців 2020 року Юнекс Банк отримав 28,1 млн грн збитку.

Dragon Capital - одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює в сфері прямих інвестицій та фінансових послуг, надаючи повний спектр інвестиційних банківських та брокерських послуг для корпоративних та приватних клієнтів. Засновником і гендиректором є Томаш Фіала.

Коментарі
Додати коментар