До новин

Регулятивний капітал українських банків знизився за місяць майже на 12 млрд грн

12 серпня, 2015
Банкрутство фінустанов
Регулятивний капітал українських банків знизився за місяць майже на 12 млрд грн

Регулятивний капітал банківської системи України в липні поточного року знизився на 11,675 млрд гривень.

Про це йдеться у звіті НБУ станом на 1 серпня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Наразі капітал банків складає 97,783 млрд гривень.

Зазначено, що норматив достатності (адекватності) регулятивного капіталу банківської системи України в липні знизився на 1 п. п. – до 8,03%, при цьому значення показника шостий місяць поспіль залишається нижчим за встановлений регулятором мінімально допустимий показник цього нормативу (10%).

За інформацією НБУ, регулятивний капітал банківської системи в липні знизився на 11,675 млрд грн, або на 10,7%, – до 97,783 млрд грн.

Норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента в липні знизився до 23,08% і залишається близьким до встановленого НБУ значення гранично допустимого максимального значення (25%).

Також наближається до граничного максимуму значення нормативу великих кредитних ризиків, який не повинен перевищувати 8-кратний розмір регулятивного капіталу банку. В липні значення цього нормативу зросло на 101,89 п. п. – до 675,06%.

Крім того, наближається до граничного максимуму значення запровадженого в червні цього року нормативу максимального розміру кредитного ризику за операціями з пов'язаними з банком особами, який має становити не більш як 25%. У липні значення цього нормативу зросло на 2,86 п. п. – до 20,26%.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ завершить діагностику перших 10 банків до кінця місяця.

Коментарі
Додати коментар