До новин

Нацбанк має намір згортати екстрені заходи підтримки банків при відновленні економіки

08 квітня, 2021
Фінансовий ринок
Нацбанк має намір згортати екстрені заходи підтримки банків при відновленні економіки

Очільник НБУ Кирило Шевченко заявив, що Національний банк України має намір згортати екстрені заходи підтримки банків при відновленні економіки.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"При поступовому відновленні економіки і нормалізації умов функціонування фінансової системи НБУ буде згортати екстрені заходи підтримки банків, які вводилися в зв'язку з коронавірусом. Це, зокрема, передбачено і Основними принципами грошово-кредитної політики на 2021 рік. Зараз ми визначаємося з термінами", - сказав він.

Говорячи про програму "Доступні кредити 5-7-9%", Шевченко нагадав, що вона спочатку розроблялася з акцентом на нові кредити для малого бізнесу. Це повинно було дати зростання нових робочих місць і інвестицій. Зокрема, для цього спочатку була передбачена пільга по процентній ставці в залежності від кількості створених робочих місць. Однак у зв'язку із Covid-19 і карантинними обмеженнями програма була переорієнтована на інструмент підтримки існуючого бізнесу.

"Моя думка, що нам потрібно підтримувати існуючий малий бізнес. Поки він страждає від Covid, треба його підтримувати, в тому числі за рахунок рефінансування. Після того як завдяки вакцинації і всім зусиллям світової спільноти ми будемо вважати нашу епоху постковідною, то цілі цієї програми повинні повернутися до початкових: створювати нові робочі місця, щоб в основному добре освічена молодь, яка говорить на іноземних мовах, працевлаштовуються в Україні і створювала тут щось своє, а не шукала будь-який спосіб виїхати за кордон", - зазначив Шевченко.

Коментарі
carlos john
16 квітня, 2021
Вам потрібна позика, ми пропонуємо позику з негайним онлайн-схваленням, * особиста позика * позика компанії, * автокредитування, * студентська позика * Бізнес-позика, і т.д. ..... ми даємо від 1000 до 60 000 000 доларів. у доларах або євро наша позика надається з відсотковою ставкою 3%, і ми можемо надати позику будь-якій точці світу .... якщо ви зацікавлені, зв'яжіться через whatsapp: +256756543536 або електронною поштою: christharmonyloanfund@gmail.com
Додати коментар