До новин

Зараз в Україні немає жодного проблемного банку – НБУ

14 квітня, 2021
Фінансовий ринок
Зараз в Україні немає жодного проблемного банку – НБУ

Наразі Нацбанк жоден банк не може віднести до категорії проблемних, банки дотримуються основних нормативів.

Про це заступник голови НБУ Ярослав Матузка розповів в інтерв’ю minfin, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Матузка поінформував, що основні вимоги до капіталу та ліквідності виконують абсолютно усі банки. Він додав, що у декількох банків є проблеми з дотриманням нормативів кредитного ризику (Н7 та Н9) – такі банки мають індивідуальні плани входження у нормативи.

Проблема з нормативами валютної позиції є у державних Приватбанку і Ощадбанку.

"Вона пов’язана з капіталізацією цих банків так званими індексними ОВДП, які прив’язані до валютного курсу", – пояснив Матузка та додав, що ці банки також мають індивідуальні плани.

За словами заступника голови НБУ, на рівні наглядових рад банків та Мінфіну триває діалог щодо заміни індексованих ОВДП на гривневі, що автоматично вирішить проблему.

Втім, він підсумував: "На сьогодні немає жодного банку, який би був віднесений Нацбанком до категорії проблемних".

Коментарі
carlos john
16 квітня, 2021
Вам потрібна позика, ми пропонуємо позику з негайним онлайн-схваленням, * особиста позика * позика компанії, * автокредитування, * студентська позика * Бізнес-позика, і т.д. ..... ми даємо від 1000 до 60 000 000 доларів. у доларах або євро наша позика надається з відсотковою ставкою 3%, і ми можемо надати позику будь-якій точці світу .... якщо ви зацікавлені, зв'яжіться через whatsapp: +256756543536 або електронною поштою: christharmonyloanfund@gmail.com
Додати коментар