До новин

ДПЗКУ зазнала майже 6 мільярдів збитків за минулий рік

19 квітня, 2021
Збитки
ДПЗКУ зазнала майже 6 мільярдів збитків за минулий рік

Акціонерне товариство "Державна продовольчо-зернова корпорація України" за підсумками 2020 року отримало чисті збитки на суму 5,8 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на проєкт "Марлін".

"За результатами 2019 року Державна продовольча корпорація отримала чистий збиток на суму 1,54 млрд грн, а у 2018 році сума збитку склала 1,49 млрд грн.

Загальна сума заборгованості Державної продовольчої корпорації перед різними партнерами становить 29,7 млрд грн", - йдеться у зведеному звіті про виконання показників річного фінансового плану компанії.

Чистий дохід від реалізації продукції становить 7,1 млрд грн, що вдвічі менше ніж у 2019 році.

"На додатковий запит Марліну відповіли, що зменшення показників було зумовлене зниженням обсягів реалізації товарів по комерційній діяльності корпорації відносно планових показників.

У 2020 році середня кількість працівників Державної продовольчо-зернової корпорації України склала 4413, тоді як минулого року в корпорації працювало 4541 осіб - на 128 більше. Відповідно до пояснювальної записки, зменшення кількості працюючих було зумовлене проведенням оптимізації працівників", - додає Марлін.

З листопада 2020 року на ДПЗКУ призначений в.о. голови правління - Андрій Власенко. До того він очолював інше державне підприємство "Укрліктрави".

"За даними Слідство.Інфо, на сайті Мінекономіки містилося повідомлення про звільнення Андрія Власенка з посади керівника "Укрліктрави" через "неналежне виконання своїх службових обов’язків". Під його керівництвом борг підприємства сягнув більш ніж 12 мільйонів гривень і всі рахунки "Укрліктрав" були заблоковані", - додає "Марлін".

Державна продовольчо-зернова корпорація - національний оператор зернового ринку України, надає послуги у сфері зберігання, переробки, перевалки та експорту зернових. Корпорація позиціонує себе на ринку як найпотужніша державна вертикально–інтегрованою компанія в аграрному секторі економіки країни.

Коментарі
Додати коментар