До новин

Ощадбанк може отримати активи і пасиви «Дельта Банку»

13 серпня, 2015
Банкрутство фінустанов
Ощадбанк може отримати активи і пасиви «Дельта Банку»

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб Костянтин Ворушилін заявив про те, що ФГВФО продовжить дію тимчасової адміністрації в «Дельта Банку», який був визнаний неплатоспроможним і незабаром оголошений банкрутом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація 

Тим не менш, фінансову установу поки ще не ліквідовуватимуть у зв'язку з тим, що нею зацікавилися інвестори. Зокрема, Ощадбанк хоче заволодіти активами і пасивами банку. Для здійснення даної діяльності компанія Deloitte зараз проводить повну оцінку і аудит. Після цього буде позначена реальна вартість пакета акцій.

За даними ФГВФО, вкладникам АТ «Дельта Банк» вже виплачено майже 8 млрд. грн, що складає близько 60% від загальної гарантованої суми. Зараз виплати здійснюються за депозитними договорами, термін дії яких закінчився до 30 квітня 2015 включно і за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки, в т.ч. зарплатні, пенсійні, соціальні). В загальному реєстрі сума до виплати вкладникам АТ «Дельта Банк» становить 13,1 млрд грн.

Разом з тим, 27 липня пролунала вимога Фонду до тимчасової адміністрації зняти всі наявні обмеження на виплату по заборгованості банку перед клієнтами та проведення всіх операцій в межах гарантованої суми ФГВФО. На сьогоднішній день більше, ніж у 18 тисяч осіб, які є клієнтами «Дельта Банку», заблоковані рахунки і вони не можуть скористатися і забрати свої кошти. В той же час згідно з новим розпорядженням Фонду, в межах суми гарантування з 75% таких клієнтів будуть зняті всі ліміти на виплату грошових коштів.

Раніше звучала заява про заморожування виплат вкладникам «Дельта Банку» на суму близько 3 млрд грн через підозри в «подрібненні» депозитів.

Коментарі
Додати коментар