До новин

Фонд гарантування скасував аукціон з продажу боргів "Галичфарм" Жеваго

05 травня, 2021
Продаж

26 квітня планувався аукціон Фонду гарантування вкладів фізосіб з продажу пулу активів банку “Фінанси та кредит” на 1,15 млрд грн (частина з активів - у заставі НБУ). До цього пулу входять у т.ч. борги “Галичфарм” (цю компанію пов’язують з Костянтином Жеваго; йому ж належав і банк “Фінанси та кредит”). Однак зрештою відповідний лот був знятий з продажу, а торги - скасовані на підставі рішення виконавчої дирекції ФГВФО від 22.04.2021.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Finbalance.

Державне бюро розслідувань здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо можливого зловживання службовими особами банку “Фінанси та кредит” та розтрати коштів фінустанови за попередньою змовою з посадовими особами ПАТ «Київмедпрепарат» і ПАТ «Галичфарм» у період з 19.09.2007 по 15.11.2012 шляхом видачі банком кредитів для пов’язаних з ним двох згаданих фармкомпаній.

“Галичфарм” і “Київмедпрепарат” входять корпорацію "Артеріум".

Додамо, що Госпсуд Львівської області розглядає позов ліквідатора банку “Фінанси та кредит” до ПАТ “Галичфарм” про стягнення 1,15 млрд грн заборгованості за кредитними договорами.

Як випливало із судових матеріалів, забезпеченням за одним з кредитів - будівлі та споруди майнових комплексів у Львові за адресами вул. Опришківська, 6/8 площею 31921,3 кв.м.; вул. Балкова, 1 площею 872,7 кв.м.; вул. Заклинських, 5 площею 1770,6 кв.м.; вул. Опришківська, 6/8, площею 2268,1 кв.м. Узгоджена сторонами вартість предмету іпотеки становила 412,6 млн грн.

При цьому ПАТ “Київмедпрепарат” передавало в іпотеку для банку по кредитним зобов’язанням (на 344 млн грн) нерухомість за адресою м. Київ, вул. Саксаганського, 139 (а саме корпус №26, буква З).

Як повідомлялося, восени НБУ виграв кілька судових спорів з “Київмедпрепаратом” про стягнення низки об’єктів нерухомості в центральній частині Києва (теж за адресою: м. Київ, вул. Саксаганського, 139).

У грудні 2020 року Офіс генпрокурора повідомив, що на підставі ухвали Печерського райсуду м. Києва в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів передано арештовані корпоративні права, грошові кошти та 26 об’єктів нерухомості у провадженні щодо розтрати грошових коштів банку "Фінанси та кредит" на суму понад 2,5 млрд грн.

До переданих активів увійшли оздоровчі комплекси, готелі, житлові та комерційні приміщення, розташовані у центральних частинах Києва, Харкова, Полтави та Кривого Рогу загальною площею понад 22 тис м кв.

Як зазначала генпрокурор Ірина Венедіктова, це майно належало кінцевому бенефіціарному власнику банку “Фінанси та кредит” - тобто Костянтину Жеваго.

Коментарі
Додати коментар