До новин

Мін'ют пояснив схему участі у онлайн-аукціонах на майданчику OpenMarket

13 травня, 2021
Продаж
Мін'ют пояснив схему участі у онлайн-аукціонах на майданчику OpenMarket

З 2014 року в Україні працює держпідприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції, яке займається реалізацію державної політики у сфері виконання судових рішень, зокрема реалізацією арештованого майна через електронний аукціон OpenMarket.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу відомства.

"Взяти участь в аукціонах і купити щось з арештованого чи іншого майна може кожен бажаючий. На держаукціоні за час роботи проведено 461 216 торгів і реалізовано майна на 15 млрд грн", - наголосили у міністерстві.

Починаючи з 2020 року, Державне підприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції України почало оприлюднювати інформацію щодо учасників та переможців торгів арештованим майном.

"Тим самим аукціон зміг забезпечити відкритість державних аукціонів перед його користувачами, громадськістю, медіа і не тільки. Так, після закінчення аукціону з продажу арештованого майна оприлюднюється прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи — переможця торгів, найменування юридичної особи, якщо переможцем є юридична особа. Після того, як переможець розрахується за лот і статус аукціону зміниться на «торги відбулись», публікуються відомості про всіх учасників аукціону, які зареєструвались на торги та подавали заявки", - додали там.

Якщо електронні торги (враховуючи повторні електронні торги: другі та треті) не відбулися, то після зміни статусу третіх електронних торгів на «торги не відбулися» будуть опубліковані відомості про всіх учасників аукціону, а саме: прізвище, ім'я та по батькові фізичних осіб, найменування юридичних осіб.

Також повідомлення про торги з реалізації конфіскованого та арештованого майна та їх результати оновлюються на порталі за цим посиланням кожного тижня. А саме: назва лоту і його номер, стан, категорія, місцезнаходження, переможець аукціону, стартова ціна та ціна продажу.

Коментарі
Додати коментар