До новин

Глава НБУ поспілкувався з керівниками Мінфіну США

22 липня, 2021
Фінансовий ринок
Глава НБУ поспілкувався з керівниками Мінфіну США

Глава НБУ Кирило Шевченко повідомив, що провів онлайн-зустріч з представниками Міністерства фінансів США в особі в.о. заступника міністра з міжнародних справ Енді Бокола та старшого радника міністра Девіда Ліптона.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пост Шевченка у Facebook.

За словами керівника Нацбанку, розмова була присвячена співпраці з МВФ, поверненню активів збанкрутілих банків, економічній ситуації в Україні тощо.

"Обговорили реформування банківського сектору України, зокрема закон про корпоративне управління, прийняття якого було структурним маяком для програми Фонду. Ми сфокусовані на реалізації положень програми стенд-бай та продовжуємо взаємодію з місією для досягнення Staff-level agreement.

Раніше НБУ ініціював питання створення робочої групи високого рівня щодо напрацювання комплексу заходів для повернення активів колишніх власників збанкрутілих банків та пов`язаних із ними осіб. Наприкінці лютого Кабмін створив цю робочу групу, яка серед іншого сьогодні координує діяльність із повернення активів Приватбанку", - пише Шевченко.

Як додають у прес-службі НБУ, предметом для обговорення також стало відновлення співпраці НБУ та Організації з боротьби з фінансовими злочинами Міністерства фінансів США.

"Дотримання фінансовим сектором України вимог міжнародних стандартів та українського законодавства у сфері AML/CFT, санкційного законодавства є одним з пріоритетів у роботі Національного банку", — підкреслив Шевченко.

За його словами, ще одним важливим напрямком є співпраця у сфері кібербезпеки, у якій між фахівцями двох інституцій налагоджена ефективна взаємодія.

Коментарі
Додати коментар