До новин

НБУ скасував ліцензії 4-х фінустанов

28 липня, 2021
Фінансовий ринок
НБУ скасував ліцензії 4-х фінустанов

Національний банк анулював ліцензії на надання фінансових послуг чотирьом фінансовим установам на підставі отриманих від них заяв.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу регулятора.

Такі рішення комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг НБУ ухвалив на засіданні 23 липня.

ТОВ «Факторинг-С» позбавилося 3 ліцензій – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, а також на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

ТОВ «ФК «Браво» позбавилося 4 ліцензій – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій.

Кредитна спілка військовослужбовців України у Волинській області «Офіцерська кредитна спілка» позбавилася ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Кредитна спілка «Фортуна-Експрес» більше не має ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Зобов’язання  «Офіцерська кредитна спілка» становили 23,8 тис. грн (частка від обсягу ринку кредитних спілок – 0,002%) станом на 1 квітня 2021 року, а її активи – 570 тис. грн (частка від обсягу активів ринку кредитних спілок – 0,024%). Зобов’язання «Фортуна-Експрес» становили 0 грн станом на 1 квітня 2021 року, а її активи – 440,3 тис. грн (частка від обсягу активів ринку кредитних спілок – 0,02%). У спілки немає невиконаних зобов’язань перед кредиторами.

Крім того, Національний банк виключив ТОВ «ФК «Відродження» та ПрАТ «СК «ДІ’ЛАЙФ» з Державного реєстру фінансових установ на підставі поданих ними заяв.

ТОВ «ФК «Відродження» мало одну ліцензію на надання послуг з факторингу, яку було анульовано 11 червня.

ПрАТ «СК «ДІ’ЛАЙФ» мало одну ліцензію на надання фінансових послуг у сфері страхування за видом добровільного страхування життя, яку було анульовано за власною заявою компанії на цьому ж засіданні комітету.

Ще 23 квітня НБУ застосував страхової компанії захід впливу, а саме тимчасово зупинив ліцензію на провадження діяльності з надання фінансових послуг, адже страховик порушував обов’язкові фінансові нормативи. Компанія повинна була усунути порушення до 30 червня та подати Національному банку звіт про це з підтверджуючими документами. Станом на дату прийняття рішення про анулювання ліцензії та виключення страховика з реєстру зафіксовані порушення не усунуті. Крім того, страховик не подав свою звітність за І квартал 2021 року.

Обсяг страхових премій компанії зі страхування життя становив 0 грн станом на 31 грудня 2020 року, обсяг сформованих страхових резервів – 1,2 млн грн, сума прийнятних активів – 137 тис. грн, кількість страхувальників за договорами страхування життя – 1 446 фізичних осіб.

Коментарі
Додати коментар