До новин

Суд ліквідував компанію Ахметова, якій належала мережа "Брусничка"

29 липня, 2021
Ліквідація
Суд ліквідував компанію Ахметова, якій належала мережа "Брусничка"

20 липня Госпсуд Дніпропетровської області у справі №904/4387/19 затвердив ліквідаційний баланс ТОВ "Український Рітейл" та ліквідував вказану юрособу.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Фінбаланс.

"Згідно ч.7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги, не погашені у зв’язку з недостатністю майна, вважаються погашеними", - йдеться в ухвалі суду.

За даними держреєстру, кінцевий бенефіціар ТОВ "Український Рітейл" - Рінат Ахметов.

Суд визнав цю компанію банкрутом у червні 2020 року.

ТОВ "Український Рітейл" було власником мережі "Брусничка" (мала 152 торгові точки в 6 областях). Про її закриття було оголошено в листопаді 2019 року. Як зазначав керівник компанії Євген Хворостянко, "Брусничка" створювалася як регіональна з фокусом на Донецьку та Луганську області. Після початку військової агресії Росії проти України на Донбасі "Український Рітейл" втратив 53 магазини що залишилися на непідконтрольній території. "Це були найбільші магазини в мережі "Брусничка", приносили 80% всього прибутку», - казав Є. Хворостянко. Мережа переїхала в Дніпро і спробувала розвиватися, але не вийшло. "Наслідки втрати ключових активів на Донбасі виявилися критичними для бізнесу, в результаті чого було прийнято рішення про вихід компанії з ринку", - казав керівник “Бруснички”.

Загальний обсяг визнаних судом вимог кредиторів до ТОВ "Український Рітейл" - 844 млн грн ( у т.ч. 824,9 млн грн - четвертої черги, з яких 587,5 млн грн - вимоги ТОВ "Азоврітейл", бенефіціар якого - знову ж таки Рінат Ахметов).

Згідно з судовими матеріалами, ринкова вартість майнових активів ТОВ "Український Рітейл" (в т.ч. які знаходилися на тимчасово окупованій території України) - 108,8 млн грн (у т.ч. необоротні активи - нерухоме майно, транспортні засоби, основні засоби, ТМЦ, нематеріальні активи - 104,7 млн грн).

Під час ліквідації підприємства на ліквідаційний рахунок було зараховано грошові кошти на 27,8 млн грн (кредиторам виплачено 18,5 млн грн).

Коментарі
Додати коментар