До новин

UniCredit планує купити один з найстаріших банків світу, який ледь не збанкрутував

02 серпня, 2021
Продаж
UniCredit планує купити один з найстаріших банків світу, який ледь не збанкрутував

Італійський банк UniCredit повідомив, що веде переговори з владою Італії про купівлю Banca Monte dei Paschi di Siena. Це найстаріший з банків світу, які досі існують. Він був заснований в 1472 році.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Business UA.

Ще в 2009 році банк був на межі банкрутства, тоді його врятувала італійська влада. У 2016 році Monte dei Paschi не пройшов стрес-тест, проведений Європейським банківським управлінням, а в 2017-му Італії довелося виділити 5,4 млрд євро на порятунок банку, після чого він перейшов під державне управління.

Monte dei Paschi і зараз залишається досить проблемним, тому пошук покупця став для італійської влади складним завданням. Як повідомлялося раніше, уряд Італії давно вибрав UniCredit в якості найкращого покупця.

Як заявили в UniCredit, поки що сторони лише домовилися про умови, на яких можуть бути куплені «окремі частини» бізнесу Monte dei Paschi, і угоди про операцію поки що не досягнуто.

При цьому у Міністерства фінансів Італії вже є проект договору, і воно переконане в швидкому досягненні угоди.

В UniCredit зазначили, що відповідно до досягнутих домовленостей придбання Monte dei Paschi ніяк не вплине на його основний капітал.

Джерела повідомляють, що проблемні кредити Monte dei Paschi візьме на себе державний керуючий простроченими кредитами AMCO. Крім того, UniCredit буде захищений від будь-яких судових позовів щодо Monte dei Paschi як уже наявних, так і майбутніх, ними продовжить займатися італійська влада.

У п’ятницю UniCredit також представив звітність за другий квартал 2021 року. Виручка банку в цей період виросла на 6,1%, до 4,4 млрд євро, чистий операційний прибуток збільшився на 100%, досягнувши 1,6 млрд євро.

Коментарі
Додати коментар