До новин

В Україні лишилося 5 банків, що не розкрили своїх власників

21 серпня, 2015
Банкрутство фінустанов
В Україні лишилося 5 банків, що не розкрили своїх власників

Структуру своєї власності розкрили 132 з 137 банків України, що складає 96%.

Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева в інтерв’ю журналу «Фокус», передає Банкрутство & Ліквідація.

«Перша частина роботи вже виконана на 95% (точніше, 96% - ред.): 132 з 137 банків розкрили структуру власності за новими правилами НБУ. Ці правила передбачають розкриття фактично до кожної фізичної особи», - розповіла вона.

Друга частина, за словами Гонтаревої, полягає в тому, щоб оцінити прозорість структури власності та її відповідність вимогам НБУ.

«Цей етап в самому розпалі. 44 банки ми розцінюємо як «непрозорі», і по ходу аналізу ця цифра може збільшитися. З цих 44 банків два вже визнані проблемними, а 14 отримали від нас лист-повідомлення, що їх структури власності офіційно визнані непрозорими. Тепер ми даємо їм термін на виправлення ситуації», - розповіла очільниця НБУ.

Вона зазначила також, що близько 25 банків намагаються узаконити своїх власників, а в 30 фінустановах Нацбанк проводить перевірку майнового стану поточних власників, оскільки сумнівається, що вони реальні акціонери.

«Наше завдання — повне розкриття структури власності всіх банків до кінця цього року. Банки, які цього не зроблять, підуть у Фонд гарантування вкладів», - повідомила Гонтарева.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, станом на кінець червня Нацбанку бракувало інформації про власників 10 банків.

 

Коментарі
Додати коментар