До новин

У збанкрутілому банку «Київська Русь» зникли 26 млн грн Миколаївського бронетанкового заводу

25 серпня, 2015
Банкрутство фінустанов
У збанкрутілому банку «Київська Русь» зникли 26 млн грн Миколаївського бронетанкового заводу

Оборонне держпідприємство «Миколаївський бронетанковий завод» зірвало ремонт військової техніки через фінансові оборудки директора.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші Гроші».

Печерський райсуд Києва 23 липня 2015 своєю ухвалою дав дозвіл Державній фінансовій інспекції на перевірку ДП «Миколаївський бронетанковий завод».

Перевірку ініціювала військова прокуратура, яка підозрює колишнього в.о. директора заводу Олександра Швеця у зловживаннях, що зірвали виконання державного замовлення щодо ремонту військової техніки.

Наприкінці 2014 року Миколаївський бронетанковий завод отримав 59,13 млн гривень по двох договорах щодо ремонту техніки.

Далі в.о. директора заводу розмістив отримані кошти на депозиті у банку «Київська Русь» без права їх дострокового зняття.

Із матеріалів справи випливає, що мали місце неодноразові попередження державного концерну «Укроборонпром» про необхідність переведення вказаних коштів до банків із державним капіталом.

У березні 2015 року банк «Київська Русь» було віднесено до категорії неплатоспроможних, у вз’язку з чим на депозитних рахунках Миколаївського бронетанкового заводу виявились заблокованими 26,42 млн гривень.

Крім того, знаючи про борги заводу по зарплаті, а також перед юридичними особами і державними установами, директор заводу передав ТОВ «Український радіаторний завод «Кронід» 4 двигуни «Iveco» на суму 0,53 млн гривень, а також перерахував фірмі на погашення заборгованості 2,1 млн гривень «Український радіаторний завод «Кронід», який належить самому Олександру Швецю та його доньці Наталі Долгошеї.

Також керівник заводу перерахував 40,76 млн гривень профспілці бронетанкового заводу, тоді як сума профіпсілкових внесків мала складати тільки 87 тис. Це зробило неможливим цільове використання коштів і поставило під загрозу виконання державних контрактів.

Олександр Швець був в.о. директора Миколаївського бронетанкового заводу з травня 2014 по березень 2015 року. З травня цього року обов’язки директора виконує Микола Кістрін.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 16 липня 2015 року розпочато процедуру ліквідації банку «Київська Русь».

Коментарі
Додати коментар