До новин

Фонд держмайна обіцяє виконати план по надходженнях від приватизації

14 вересня, 2021
Продаж
Фонд держмайна обіцяє виконати план по надходженнях від приватизації

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що від приватизації цього року планують отримати надходження в бюджет 12 млрд грн - Фонд держмайна обіцяє цей план виконати.

Про це він сказав під час прес-конференції, відповідаючи на питання, скільки об'єктів уже продали до середини вересня у рамках приватизації і який обсяг коштів залучили від продажу, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

"Цього року почалась Велика приватизація. Готується до продажу ряд об'єктів. Ми очікували продаж 12 об'єктів цього року", - сказав Шмигаль.

За його словами, з об'єктивних причин 6 ТЕЦ передані від Фонду держмайна в управління "Нафтогазу" для того, "щоб підготуватись і спокійно пройти опалювальний сезон".

"Коли робота і питання заборгованостей на цих підприємствах будуть налагоджені, відповідно, приватизація буде продовжена, але це вже буде не цього року", - пообіцяв він.

За словами Шмигаля, 6 ТЕЦ виходять з процесу Великої приватизації, натомість у процес залучаються інші об'єкти.

"По ОГХК. Був підготовлений конкурс на 31 серпня - на жаль, не всі учасники (там було 19 заявок - і українських, й іноземних) встигли підготуватись, у зв'язку із цим Фондом держмайна і Мінекономіки було прийнято рішення перенести проведення конкурсу на 2 місяці. Це буде один із найбільших об'єктів Великої приватизації цього року, початкова ціна 3,7 млрд грн", - сказав Шмигаль.

"Цього року у нас заплановано надходження від приватизації, Великої зокрема, у бюджеті - 12 млрд грн. Фонд держмайна обіцяє цей план виконати. Поки що ми очікуєм цього виконання", - резюмував він.

Коментарі
Додати коментар