До новин

Зловживання на нафтовому ринку: АМКУ просять розслідувати аукціони «Укрнафти»

17 вересня, 2021
Фінансовий ринок
Зловживання на нафтовому ринку: АМКУ просять розслідувати аукціони «Укрнафти»

Експерти Ліги антитрасту звернулися до Антимонопольного комітету з проханням відновити розслідування проти структур олігарха Ігоря Коломойського – за змову на аукціонах «Укрнафти».

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на «Перший діловий».

За даними слідства, компанії Коломойського змовившись між собою, купували нафту та газовий конденсат на аукціонах без будь-якої конкуренції та за мінімальною стартовою ціною. Чим завдали державі мільярдних збитків. У 2017 році Антимонопольний Комітет наклав штраф на компанії олігарха – «Укртатнафту», «Нафтопереробний комплекс Галичина», «Галнафту», «Котлас, «Гарант-УТН», та Торговий дім «Прикарпаттянафтотрейд».

Його сума – 1 мільярд 370 мільйонів. Однак п’ятеро змовників оскаржили ці штрафи у суді. І лише одна компангія сплатила мізерну суму 3 тисячі 334 гривні – «Торговий дім та «Прикарпаттянафтотрейд». Проте АМКУ все ще може дорозслідувати цю справу і покарати винних, переконані експерти. Тому звернулися з запитом до комітету, аби запитати: коли ж ухвалять нове рішення.

Нагадаємо, що зловживає монопольним становищем, однак суди виграє. Цифровий оператор «Зеонбуд», якого Антимонопольний комітет неодноразово визнавав монополістом, оскаржив чергове рішення АМКУ в Господарському суді Києва.

Раніше повідомлялося, в Антимопольному комітеті встановлюють правомірність здорожчання соняшникової олії в Україні.

Коментарі
Додати коментар