До новин

НБУ виключив три компанії з реєстру фінустанов

13 жовтня, 2021
Фінансовий ринок
НБУ виключив три компанії з реєстру фінустанов

Національний банк виключив із Державного реєстру фінансових установ три установи, а 14 учасників ринку небанківських фінансових послуг добровільно відмовилися від ліцензій.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу регулятора.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 8 жовтня.

ТОВ "ФК "Астра Фінанс" та ТОВ "ФК "Профі-Фінанси" виключено з Державного реєстру фінансових установ на підставі їхніх заяв. Водночас ТДВ "СК "Аскор" виключено з реєстру через відсутність чинних ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

На цьому ж засіданні комітету ухвалені рішення про анулювання ліцензій. ТОВ "ФК "Астра Фінанс" мало дві ліцензії – на надання послуг з факторингу та на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту. Вони були анульовані 8 жовтня 2021 року.

ТОВ "ФК "Профі-Фінанси" мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на надання гарантій. Перші три ліцензії були анульовані на засіданні Комітету 8 жовтня 2021 року. Ліцензію на надання гарантій анульовано 28 травня 2021 року.

Комітет також ухвалив рішення щодо відкликання всіх ліцензій у шести фінансових установ на підставі поданих ними заяв: ТОВ "Актив Факторинг", ТОВ "ФК "Мані Фекторі", ТОВ "ФК "Меридіан", ТОВ "КУ "Фінкредит Плюс", АСТ "Астро-Дніпро" та АТ "Новий Дніпро".

Крім того, комітет ухвалив рішення щодо відкликання однієї ліцензії, а саме на здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів у ПрАТ "Інноваційний страховий капітал" на підставі заяви страховика. У ПрАТ "Інноваційний страховий капітал" залишилося 26 діючих ліцензій на здійснення обов’язкового та добровільного страхування.

Також комітет ухвалив рішення щодо відкликання однієї ліцензії, а саме на надання гарантій, у семи компаній на підставі поданих ними заяв: ТОВ "ФК "Артіфішал інанс інтелідженс", ТОВ "Вольтер капітал", ТОВ "Інтер вей капітал", ТОВ "ФК "Ірбіс", ТОВ "Кредіт інвестмент груп", ТОВ "ФК "Маніту" та ТОВ "ФК "Церера".

Коментарі
Додати коментар