До новин

ФГВ співпрацюватиме з Національним антикорупційним бюро України

03 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ співпрацюватиме з Національним антикорупційним бюро України

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Національне антикорупційне бюро України уклали 31 серпня 2015 року Меморандум про співпрацю щодо запобігання та протидію корупції в сфері гарантування вкладів фізичних осіб.

Документ підписали директор-розпорядник Фонду гарантування Костянтин Ворушилін та директор Національного бюро Артем Ситник, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу ФГВФО.

К.Ворушилін зазначив, що у роботі з неплатоспроможними банками Фонд гарантування, серед іншого, фіксує такі явища, як виведення ліквідних активів з банку його попередніми власниками і менеджментом, та дроблення вкладів у період проблемності банку. «Взаємодія з Національним антикорупційним бюро України дозволить об’єднати зусилля у розслідуванні справ щодо розкрадання коштів, в т.ч. шляхом їх виведення з банку та заміни застави, що привело до неплатоспроможності банку, замаху на розкрадання коштів Фонду шляхом дроблення коштів юридичних та фізичних осіб на рахунки до 200 тис грн, зловживання та недбалість службових осіб банків, розкрадання кредитних коштів позичальниками тощо», - сказав К.Ворушилін.

В свою чергу, директор Національного антикорупційного бюро А.Ситник підкреслив важливість своєчасного обміну інформацією та подання відомостей про корупційні діяння та правопорушення виявлені Фондом гарантування під час виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Сторони домовились щодо вироблення спільних єдиних підходів, механізмів, рекомендацій у сфері запобігання та протидії корупції під час здійснення Фондом заходів з регулювання участі банків у системі гарантування вкладів, а також здійснення тимчасової адміністрації та ліквідації банків.

Коментарі
Додати коментар