До новин

Фірму "Проскан" запідозрили у контрольованому банкрутстві

15 листопада, 2021
Банкрутство підприємств
Фірму "Проскан" запідозрили у контрольованому банкрутстві

Фірму "Проскан" — позивача у справі компанії "Сканія Україна" — запідозрили у контрольованому банкрутстві.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Ukranews.com.

Затяжна боротьба міжнародного інвестора Scania проти неправомірних вимог триває: засідання судів переносяться, а для позивачів з'являється нова інформація. Голова Асоціації судових репортерів України, засновник ГО "Центр викривачів корупції" Сергій Козлов опублікував відомості про те, що "Проскан" ініціював контрольоване банкрутство.

На офіційному веб-порталі Судової влади України опубліковано інформацію про те, що один із "кредиторів" фірми "Проскан" - ТОВ "ГАРНЕР" - протягом жовтня 2021 року практично щодня подає документи на банкрутство "Проскан". При цьому найчастіше позов відхилявся через недотримання формальностей. Рівно до того моменту, як 20 жовтня потрапив до судді Мандичева Д.В. Сергій Козлов пов'язує це з принципом роботи системи автоматичного розподілу справ — представники ТОВ "ГАРНЕР" чекали, коли справа потрапить до лояльного судді.

При цьому автор матеріалу наводить дані Єдиного держреєстру юридичних осіб, згідно з яким з ТОВ "ГАРНЕР" пов'язаний Адаменко Дмитро Васильович, який також має відношення до ТОВ "Світові теплові системи". Остання організація безпосередньо пов'язана з "Проскан" - 1 вересня 2021 року вона надає "Проскан" приміщення площею 740 м2 на безоплатній основі.

Окрім такого зв'язку про контрольоване банкрутство свідчать і інші дії фірми "Проскан" - затягування справ з іншими кредиторами, які потребують реального повернення боргів. При цьому в більшості випадків організація використовує ті ж самі прийоми, що й у справі проти "Сканія Україна" - відведення суддів, подання неправомірних касацій та інші процесуальні прийоми.

Нагадаємо, що фірма "Проскан" вимагає від представника шведської компанії "Сканія Україна" 164,4 млн грн за нібито втрачену вигоду. Усі докази позивача ґрунтуються на тому, що продукцію продавали інші юридичні особи, а могли б продавати представники "Проскану". При цьому ініційована "Просканом" експертиза не змогла підтвердити суду факт існування втраченої вигоди.

Коментарі
Додати коментар