До новин

ДБР попередило розкрадання майна виправної колонії в стані ліквідації

18 листопада, 2021
Ліквідація
ДБР попередило розкрадання майна виправної колонії в стані ліквідації

Працівники ДБР заблокували розкрадання державного майна вартістю понад 223 млн гривень в одеській держустанові «Південна виправна колонія № 51», яка перебуває в стані ліквідації.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

Наразі держустанова знаходиться у стані ліквідації, частина її майна має бути приватизована.

Під час досудового розслідування встановлено, що керівники ліквідаційної комісії спільно з представниками «Південної виправної колонії» організували схему вивезення металобрухту з території держустанови. До схеми також причетні працівники «Одеської виправної колонії № 14». Зловмисники незаконно демонтували металеві конструкції та обладнання для продажу.

Через оборудку держава могла втратити майно на сотні мільйонів гривень. Проте за клопотанням слідчих ДБР у жовтні 2021 року суд наклав арешт на комплекс приміщень та споруд «Південної виправної колонії».

Досудове розслідування триває, встановлюється всі причетні до протиправної діяльності.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері, оперативний супровід – ДБР.

Коментарі
Додати коментар