До новин

Маск попередив про можливе банкрутство SpaceX

02 грудня, 2021
Збитки
Маск попередив про можливе банкрутство SpaceX

Гендиректор компанії SpaceX Ілон Маск розіслав співробітникам листа, в якому закликав їх працювати навіть на вихідних над двигунами Raptor. Він описав статус виробництва як «кризовий».

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на The Verge і Zn.ua.

Маск заявив, що компанії "загрожує справжній ризик банкрутства", якщо виробництво не збільшиться для підтримки високої частоти польотів корабля Starship наступного року. Він також додав, що після звільнення ключового вищого керівництва компанії співробітники вивчили проблеми, пов'язані з виробництвом Raptor, і з'ясували, що вони «набагато серйозніші, ніж повідомлялося».

Зазначається, що два віце-президенти, один із яких займався розробкою двигунів Raptor, нещодавно покинули компанію.

«Я збирався взяти відпустку в ці вихідні, як мої перші вихідні за довгий час, але натомість я буду на лінії Raptor всю ніч і всі вихідні», - написав Маск в електронному листі. Він також закликав співробітників вийти на роботу, якщо тільки вони не мають критичних сімейних справ або вони не можуть «фізично повернутися в Хоторн», де знаходиться штаб-квартира SpaceX у Каліфорнії.

Raptor – це потужний метановий двигун SpaceX, який використовується для запусків ракети наступного покоління Starship. З її допомогою компанія планує доставляти людей на Місяць та Марс. Так, SpaceX та NASA уклали контракт на 2,9 мільярда доларів, згідно з яким компанія має доставити астронавтів на Місяць до 2025 року. SpaceX провела вже кілька тестових запусків ракети на своєму полігоні в Бока-Чика, але поки що не змогла відправити Starship на орбіту.

Нагадаємо, у ніч на 6 травня компанія успішно провела випробувальний політ прототипу Starship. Корабель повторив програму випробування прототипів Starship SN8 і SN9, які після суборбітального польоту розбилися під час посадки, а також SN10, який вибухнув через сім хвилин після успішної посадки через отримані при цьому пошкодження.

Коментарі
Додати коментар