До новин

"Укроборонпром" готується до ліквідації

13 грудня, 2021
Ліквідація
"Укроборонпром" готується до ліквідації

9 грудня уряд погодив перетворення "Укроборонпрому" на акціонерне товариство і реорганізацію 43 його підприємств. Це означає, що найближчим часом Державний концерн “Укроборонпром” припинить своє існування і на його місці буде утворено нове акціонерне товариство.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на громадську організацію "Незалежна антикорупційна комісія".

За даними ГО, підприємства "Укроборонпрому" будуть реорганізовані в акціонерні товариства або товариства з обмеженою відповідальністю. Всі вони на 100% належитимуть державі.

В результаті такої трансформації і реорганізації державні підприємства оборонно-промислового комплексу України будуть перетворені в сучасні компанії із корпоративною моделлю управління та відповідно до найкращих міжнародних стандартів.

Втім попереду все ще багато роботи, оскільки саме від якості корпоративного управління на нових підприємствах та здатності мінімізувати корупційні ризики в процесі трансформації залежитиме подальша доля і успіх всієї реформи.

Коментарі
Додати коментар