До новин

Укрзалізниця має намір у 2022 році вийти на прибуток у 1,7 млрд грн

20 грудня, 2021
Збитки
Укрзалізниця має намір у 2022 році вийти на прибуток у 1,7 млрд грн

"Укрзалізниця" розраховує за результатом роботи у 2022 році отримати прибуток у 1,7 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу УЗ та "Економічну правду".

Серед пріоритетів на наступний рік – модернізація інфраструктури, локомотивів, вагонів, підвищення ефективності процесів та зниження корупції, анбандлінг пасажирської компанії, робота над законодавчою базою.

У 2022 року "Укрзалізниця" планує отримати 1,68 млрд грн чистого прибутку, а також вийти в "плюс" вже цьогоріч. У 2021 році підприємство прогнозує чистий прибуток у понад 250 млн грн на противагу збитку 2020 року у 12 млрд грн.

Наступного року УЗ очікує зростання доходу від вантажних перевезень на 19 % до 82,3 млрд грн, пасажирських — на 12% до 8,17 млрд грн. Також компанія очікує на економію 500 млн грн від зниження суми оплати податку на землю.

Показник EBITDA Укрзалізниці у 2022 році очікується на рівні 20,2 млрд грн, що на 35 % вище, ніж запланований у 2021 році.

Також, за словами директора з економіки та фінансів Миколи Іванініва, Укрзалізниця планує вдвічі збільшити обсяг капітальних інвестицій до 30 млрд грн. Основні напрямки інвестування — будівництво, модернізація інфраструктури та оновлення рухомого складу.

окрема, наступного року з бюджету на УЗ виділять 8,1 млрд грн. Цим коштом планують оновлення рухомого складу та інфраструктури. Також із бюджетних коштів планується направити 706 млн грн на добудову Дарницького мосту.

Нагадаємо, Міністерство фінансів на підставі наданої Укрзалізницею інформації прогнозує, що державна компанія приноситиме державі збитки цьогоріч та у наступні 3 роки.

"Укрзалізниця" 28 травня оголосила тендер на будівництво підходів до Дарницького залізнично-автомобільного мостового переходу в Києві.

За результатами конкурсу перемогла компанія "СУНП "Автострада" з холдинґу MS Capital Максима Шкіля.

Коментарі
Додати коментар