До новин

Слідом за "вежею Клімова" Нацбанк продає Іллічівський завод ЗБК

13 січня, 2022
Продаж
Слідом за "вежею Клімова" Нацбанк продає Іллічівський завод ЗБК

Національний банк України анонсував аукціон з продажу будівель та споруд, що непрацюючого Іллічівського заводу залізобетонних конструкцій.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Odessa Life.

Об'єкт продажу - промислові приміщення та склади. Їхня спільна площа становить 27 тис 755,4 м2.

Знаходиться Іллічівський завод ЖБК у селі Малодолинське на ділянці площею 16,9 га. Земля є комунальною власністю Чорноморської міської ради Одеської області.

Приміщення "Іллічівського заводу залізобетонних конструкцій" належало, за даними Нацбанку, колишньому народному депутату Леоніду Клімову. Отримані від продажу заводу гроші НБУ планує зарахувати як сплату заборгованості "Імексбанку". Цей банк також належав екснардепу.

Раніше Національний банк України нарешті спромігся продати так звану  "вежу Клімова" – будівлю на проспекті Гагаріна в Одесі, яка належала Імексбанку, та яку декілька разів намагалися продати.

У січні Одеський апеляційний суд ухвалив рішення щодо стягнення з колишнього власника Імексбанку Леоніда Клімова 309 мільйонів гривень на користь Національного банку в рахунок погашення заборгованості банку за наданим раніше стабілізаційним кредитом.

У березні 2014 року правоохоронці розпочали кримінальне провадження проти Клімова - одеського бізнесмена підозрюють у привласненні і розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (стаття 191 частина 5 Кримінального кодексу України).

Звинувачення вважає, що протягом 2008-2014 років керівництво "Імексбанку", який контролював Клімов, отримали незаконно отримали рефінансування від Національного банку України на суму понад 3,4 мільярда гривень і організували передачу в заставу НБУ об'єктів нерухомого майна за завищеною оціночної вартості.

Правлінням Національного банку України від 26 січня 2015 віднесло АТ "Імексбанк" до категорії несплатоспроможних.

Коментарі
Додати коментар