До новин

Збанкрутілий Дельта Банк може стати головним іпотечним держбанком

09 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Збанкрутілий Дельта Банк може стати головним іпотечним держбанком

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб Костянтин Ворушилін заявив, що Державна іпотечна установа (ДІУ) подала заявку на купівлю неплатоспроможного Дельта Банку для подальшого створення на його базі державної фінустанови, але це можливе лише за сприяння Уряду.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ZN.UA.

«Ми боремося за створення на базі Дельта Банку перехідного банку. Державна іпотечна установа (ДІУ) подала таку пропозицію й готова банк купити. Забрати частину активів, які перебувають у заставі під рефінансування НБУ, частину наших зобов'язань, які має виплатити Фонд у межах гарантованих сум. Пропонується передати туди активи та заставлені зобов'язання ДІУ, Ощадбанку, Укрексімбанку. Але для цього потрібне розуміння з боку Кабінету міністрів, якщо буде з їх боку підтримка. Тому що НБУ заперечує й не хоче створювати ще один державний банк», - зазначив Ворушилін.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше з'явилася інформація, що на купівлю неплатоспроможного Дельта Банку претендує Державна іпотечна установа.

Коментарі
Додати коментар