До новин

ОГХК можуть виставити на продаж не раніше весни

28 січня, 2022
Продаж
ОГХК можуть виставити на продаж не раніше весни

Після скасування аукціону з приватизації "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" у грудні її можуть вчетверте виставити на продаж навесні.

Про це голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко розповів в інтерв’ю mind.ua, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Він зазначив, що нової дати аукціон ще не призначено, наразі проводяться консультації з урядом.

Фонд розглядає три сценарії майбутнього продажу ОГХК. Перший – залишити умови незмінними і виставити на повторний аукціон. Також розглядається можливість зменшити стартову ціну з 3,7 млрд грн на суму, яку визначить радник з приватизації.

Інший шлях – отримати оцінку запасів за міжнародними стандартами (система JORC). Проте, додав Сенниченко, це коштує 500 тисяч доларів та потребує близько пів року часу.

Він зауважив, що у разі ухвалення подальшого сценарію  зараз знадобить ще близько місяця на адміністративно-процедурні рішення, після чого збирається аукціонна комісія і призначає дату.

Цю дату не можна визначити раніше, ніж за два місяці, тобто, нові торги можуть бути вже навесні. Якщо буде обрано сценарій на пониження ціни, аукціон може відбутися восени.

"Та я думаю, що найправильніший варіант – чим швидше, тим краще, бо стан активів із часом, на жаль, не поліпшується", – додав голова ФДМ.

Нагадуємо, до ФДМ надійшли дві заявки на участь в аукціоні з приватизації АТ "ОГХК", що був запланований на 20 грудня 2021 року. Одна з заявок не відповідала вимогам чинного законодавства, тому аукціон визнано таким, що не відбувся.

Міжнародні компанії, попри зацікавленість в об’єкті, не готові брати участь у приватизації АТ "ОГХК" без надання урядом гарантій захисту великих інвестицій.

Коментарі
Додати коментар