До новин

19 мільйонів з продажу Selmi підуть на погашення заборгованості перед кредитором

15 лютого, 2022
Продаж
19 мільйонів з продажу Selmi підуть на погашення заборгованості перед кредитором

Гроші, виручені за продаж частини приміщень сумського заводу «Selmi», підуть на погашення заборгованості перед кредитором.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Суспільне.

Мова йде про 19 млн грн.

На дату початку процедури ліквідації загальна кредиторська заборгованість склала близько 98 млн грн. З них заборгованість по зарплаті це 26 млн грн.

Сума, яку отримали від реалізації заставного майна буде направлена на погашення кредиторських вимог основному кредитору. Що стосується зарплати, зараз залишилося не заставне майно. І наступний етап: заставне майно виставлятиметься в систему Prozorro. Відповідно, гроші отримані від продажу цього майна, за підрахунком розходів, буде направлено на погашення заборгованості по зарплаті.

19 млн грн з продажу "Selmi" підуть на погашення заборгованості перед кредитором

Продали найбільш ліквідні будівлі заводу загальною площею 40 тис. м². Залишилося близько 20 тис. м². Гроші від їх продажу підуть на погашення заборгованості по зарплаті близько тисячі колишнім заводчанам - це 21 млн грн.

Нагадємо, процедура банкрутства заводу «Selmi» розпочалася у січні 2010 року. Пройшло три стадії цього процесу: розпорядження майном – коли склали список кредиторів, санація - намагалися залучити інвесторів для порятунку підприємства і, з рештою, у лютому 2017 році, була оголошена ліквідація.

Коментарі
Додати коментар