До новин

ФГВ вирішив створити власну електронну біржу

14 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ вирішив створити власну електронну біржу

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив створити власну електронну торгівельну площадку.

Про це повідомив заступник директора-розпорядника фонду Андрій Кияк, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми почали роботу зі створення свого власного електронного майданчика. Він буде презентований, швидше за все, в жовтні. Всі наші банки, уповноважені особи будуть працювати через неї. Усі біржі, які зараз акредитовані, отримають статус електронних майданчиків і стануть партнерами Фонду. Так чинять наші колеги, зокрема, в США. Це нормальна практика», - розповідає він.

У Фонді уточнюють, що тепер продажі всіх активів проходять тільки на біржах з електронними майданчиками.

«Якщо раніше у нас було чотири-п'ять майданчиків-партнерів, і вони десь нас не влаштовували, то тепер їх 19, і вони прийняли наші правила гри. Ми зацікавлені в тому, щоб радикально переламати ситуацію, коли будь-який бажаючий зможе купити актив, який йому цікавий. Єдина умова: вартість покупки не може бути нижче оціночної вартості. Ми не зацікавлені в монополії і створенні закритого клубу. Ми зацікавлені у створенні відкритого майданчика», - розповіли у ФГВФО.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ має намір до кінця поточного року реалізувати майно збанкрутілих банків на 2,4 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар