До новин

Мін'юст найняв юристів за 11 мільйонів для захисту від вкладників Лагуна

22 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Мін'юст найняв юристів за 11 мільйонів для захисту від вкладників Лагуна

Міністерство юстиції за результатами тендеру уклало із міжнародною юридичною фірмою Foley Hoag AARPI угоду щодо надання юридичних послуг на суму 450 тис. євро, що складає близько 11 млн гривень.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші гроші».

Foley Hoag AARPI буде представляти Україну в арбітражному трибуналі Міжнародного центру з урегулювання інвестиційних спорів.

Йдеться про справу за позовом компаній City-State N.V., Praktyka Asset Management Company LLC, Crystal-Invest LLC та Prodiz llc проти держави Україна.

Позивачі вважають, держава не вжила практично ніяких заходів для захисту прав іноземних і українських компаній та громадян.

Вони хочуть повернути депозит у розмірі 211 млн гривень, що був розміщений у липні 2010 року і Кредитпромбанку.

Банк перестав виплачувати відсотки після того, як у березні 2013 року його придбав власник ПАТ «Дельта Банк» Микола Лагун. Він запропонував повернути клієнтам-нерезидентам лише 20% вкладу.

Позивачі вважають, що Лагун вивів кошти з «Кредитпромбанку» через кіпрські компанії Rabiturna Limited та Kalouma Holdings Limited у Дельта Банк.

Обидва банки у березні цього року були визнані неплатоспроможними. «Кредитпромбанк» у червні ліквідували.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на початку серпня 2015 року ФГВ завершив виплати вкладникам збанкрутілого Кредитпромбанку.

 

Коментарі
Додати коментар