До новин

Світовий банк прогнозує, що наступного року в Україні лишиться 100 банків

23 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Світовий банк прогнозує, що наступного року в Україні лишиться 100 банків

Світовий банк очікує скорочення кількості банків в Україні до 100 закладів у 2016 році.

Такий прогноз наводиться в матеріалах про другу програмну позику на політику розвитку фінансового сектора країни, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

В рамках першої програми розвитку фінансового сектору для посилення нормативного та інституційного середовища, а також поліпшення стійкості та ефективності банківської системи Світовий банк і Нацбанк України впровадили ряд критеріїв своєчасної ідентифікації проблемних банків.

В другій програмі, яка в даний час імплементується, Світовий банк і НБУ підвищили вимоги для ідентифікації операцій з пов'язаними особами.

У результаті очікуваної на цьому тлі консолідації банківського сектору України, Світовий банк прогнозує, що в країні в 2016 році залишиться 100 банків.

На думку Світового банку, така політика дозволить створити в Україні здоровий і життєздатний банківський сектор, що сприяє розширенню доступу до фінансування для нижчих верств населення в середньо-і довгостроковій перспективі.

За даними НБУ, станом на 1 липня 2015 року в Україні діяло 127 банків. У період з січня 2014 по липень 2015 року неплатоспроможними були визнано 54 банки.

Коментарі
Додати коментар