До новин

Вартість нерухомості збанкрутілих банків сягає 2,4 млрд грн, - ФГВ

30 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Вартість нерухомості збанкрутілих банків сягає 2,4 млрд грн, - ФГВ

Директор департаменту впровадження планів регулювання та управління активами неплатоспроможних банків ФГВФО Андрій Шевченко заявив, що на балансі збанкрутілих банків перебуває нерухомості на загальну суму 2,4 млрд гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«В даний час на балансі тих банків, які вже знаходяться у процедурі ліквідації, знаходиться 1,32 тисяч об'єктів нерухомості, оціночна вартість яких становить 2,4 млрд гривень», - зазначив очільник департаменту впровадження планів регулювання та управління активами неплатоспроможних банків.

«Ми вже робили спробу виходити на ринок з цією нерухомістю, але за результатами можу сказати, що реалізовано нерухомості на 150 млн гривень. При чому, з них близько 100 млн гривень отримано буквально за останні кілька тижнів. Зокрема, Брокбізнесбанк став активно виставляти всю свою нерухомість на ринок, оскільки отримав відповідне схвалення Нацбанку», - повідомив Шевченко.

При цьому він сказав, що наступною досить великою пропозицією на ринку буде нерухомість банку «Форум»

За словами Шевченка, Фонд є утримувачем великого пакета нерухомості, особливо банківської нерухомості, достатньо великих портфелів інвестиційної нерухомості, яку банки брали на баланс як покриття за непогашеними у строк кредитами, також є і достатня кількість земельних ділянок.

Разом з тим, додав він, більшість нерухомості, яка знаходиться в управлінні фонду або на балансі ліквідаційних банків закладена під кредити рефінансування НБУ.

Процедура погодження з НБУ є досить складною, однак він висловив сподівання, що найближчим часом вона буде зведена до технічного рівня, оскільки в цьому напрямку йде активна робота.

Шевченко підкреслив, що основним завданням фонду є не управління, а продаж нерухомості для погашення боргів перед кредиторами, в першу чергу, перед фізичними особами.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ зобов’язав неплатоспроможні банки продавати активи через усі акредитовані біржі.

Коментарі
Додати коментар