До новин

НБУ може вивести з ринку ще один банк через непрозорого власника

01 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ може вивести з ринку ще один банк через непрозорого власника

Національний банк України погрожує запровадити санкції до Вектор Банку аж до виведення з ринку через небажання власника показати свій майновий стан.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НБУ.

«НБУ раніше направив запит на підтвердження майнового стану власника істотної участі в банку і чекає відповіді найближчим часом. У разі не підтвердження відповідності до законодавства до банку можуть бути застосовані санкції аж до виведення з ринку», - йдеться в повідомленні.

Раніше голова фінкомітету Верховної Ради Сергій Рибалка заявив, що капітал Вектор Банку був сформований шляхом махінацій з цінними паперами.

За його словами, за рахунок продажу «сміттєвих» паперів між своїми фірмами ТОВ «Правова допомога» сформувало фіктивний прибуток, який внесло в якості капіталу банку в розмірі 121 млн грн.

«Незважаючи на істотне посилення законодавства по відношенню до прозорості роботи банків, НБУ продовжує управляти ринком так, як йому вигідно. У ручному режимі. Конкретний приклад - Вектор Банк, по діяльності якого я направлю запити в НБУ, Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку та фінмоніторинг для проведення відповідної перевірки», - написав Рибалка.

«Нацбанк здивований такими діями голови комітету ВР і переконаний, що такі заяви не додають стабільності банківській системі. Ми сподіваємося на перехід деяких депутатів від популістських заяв до конструктивної співпраці», - прокоментували заяву Рибалка в прес-службі регулятора.

Національний банк України зареєстрував Вектор Банк 31 сiчня 2014 року. За даними НБУ, до березня 2015 року єдиним акціонером банку було ТОВ «Правова допомога», найбільшим бенефіціаром - Микола Корінь. Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2015 «Вектор Банк» за розміром активів займав 121-е місце (164,777 млн грн) серед 127 діючих у країні банків.

Коментарі
Додати коментар