До новин

Суд заборонив Нацбанку ліквідовувати Укргазпромбанк

07 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
Суд заборонив Нацбанку ліквідовувати Укргазпромбанк

Господарський суд міста Києва схвалив заборону Національному банку України і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб приймати рішення про ліквідацію ПАТ «Укргазпромбанк».

Про це йдеться у відповідній ухвалі суду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Розгляд справи відбувся за позовом покупця неплатоспроможного банку Primestar Energy FZE.

Зокрема, суд заборонив ФГВ та НБУ приймати рішення щодо ліквідації ПАТ «Укргазпромбанк» і/або відкликати його банківську ліцензію.

Крім того, в постанові йдеться про заборону НБУ блокувати і/або закривати кореспондентський рахунок Укргазпромбанку в НБУ. Також суд відібрав у регуляторів право призначати ліквідатора банку і обмежувати повноваження корпоративних органів управління Укргазпромбанку.

Позов був поданий компанією Primestar Energy FZE після того, як НБУ прийняв Постанову від 14 вересня 2015 р. №602 про ліквідацію Укргазпромбанку.

Як повідомляла прес-служба ФГВ, таке рішення було пов'язане з тим, що інвестор не виконав свої зобов'язання щодо приведення діяльності банку у відповідність з вимогами законодавства України про дотримання нормативів капіталу та ліквідності. Зокрема, інвестор повинен був докапіталізувати банк протягом місяця з дня укладення договору про купівлю-продаж неплатоспроможного банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НКЦПФР анулювала ліцензії Укргазпромбанку на провадження професійної діяльності на фондовому ринку.

Коментарі
Додати коментар