До новин

Топ-чиновник Мін'юсту платив синові 400% від окладу

12 жовтня, 2015
Резонансні справи
Топ-чиновник Мін'юсту платив синові 400% від окладу

Апеляційний суд Донецької області визнав корупційними дії начальника юстиції в Донецькій області, який прийняв на роботу свого сина, преміював його на 400% і давав відпустку на 68 днів.

Про це стало відомо з постанови Апеляційного суду Донецької області від 1 жовтня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Апеляційний суд розглянув скаргу чиновника - начальника Головного територіального управління юстиції в Донецькій області - на постанову Краматорського суду від 18 серпня 2015 року, який визнав його правопорушником і оштрафував на 6,8 тис. гривень.

Згідно з інформацією на сайті Мін'юсту, посаду начальника юстиції в Донецькій області обіймає Олександр Гаркуша.

Як повідомляється в матеріалах судової справи, правопорушення начальника Головного теруправління юстиції в Донецькій області полягає в тому, що він прийняв на роботу свого сина, а надалі давав йому різні привілеї: матеріальні заохочення, грошову допомогу, тривалу відпустку.

Так, на початку лютого 2015 чиновник призначив свого сина на посаду головного спеціаліста відділу представництва інтересів органів держреєстрації. Про таке кадрове рішення він повинен був повідомити безпосереднє керівництво, але не зробив цього.

Уже через місяць син отримав від батька більш привабливу посаду - головного спеціаліста відділу з питань нотаріату в управлінні юстиції Донецької області.

Більше того, протягом лютого-червня 2015 керівник юстиції в області видав ряд наказів, якими надав своєму синові ряд переваг перед колегами.

У лютому «за сумлінне ставлення до виконання службових обов'язків» сина було премійовано у розмірі 400% від посадового окладу.

У квітні чиновник надав синові матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати. У той же час, за «сумлінне ставлення до виконання службових обов'язків» син знову отримав премію у розмірі 400% від посадового окладу і надав додаткову оплачувану відпустку для написання дипломної роботи тривалістю 68 календарних днів (з 24 квітня по 30 червня 2015 року).

1 липня, отримавши інформацію про розпочату Мін'юстом службову перевірку за вищевказаними порушеннями антикорупційного законодавства, начальник теруправління звільнив сина з посади за згодою сторін.

Як вже сказано вище, постановою Краматорського міського суду Донецької області від 18 серпня 2015 чиновник був притягнутий до відповідальності у вигляді штрафу на 6,8 тис гривень. Апеляційна інстанція залишила його без змін.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, топ-чиновниця Мін'юсту, що вимагала хабар, відбулася невеличким штрафом.

Коментарі
Додати коментар