До новин

Одеські банкіри привласнили понад 60 млн грн

19 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
Одеські банкіри привласнили понад 60 млн грн

Колишні керівники та власники одного з комерційних банків Одеси незаконно заволоділи коштами фінустанови на загальну суму більше 60 мільйонів гривень, що стало причиною неплатоспроможності банку.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі управління МВС в Одеській області.

«У ході першочергових слідчих дій правоохоронці з’ясували, що зловмисники з метою заволодіння грошовими коштами сформували в головному відділенні банку видаткові касові ордери на переміщення грошових коштів та направили їх до Харківського регіонального управління, що не функціонує з кінця минулого року», - йдеться в повідомленні.

Зараз тривають слідчо-оперативні дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до вказаного злочину, для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Відносно посадових осіб банку було відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція вищезазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

 

Читайте також: Топ-10 власників збанкрутілих банків, що завдали державі збитків на 100 млрд

Коментарі
Додати коментар