До новин

Через Укрексімбак виплачено понад 3,5 млрд грн вкладникам Дельта Банку та «Київської Русі»

20 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
Через Укрексімбак виплачено понад 3,5 млрд грн вкладникам Дельта Банку та «Київської Русі»

Укрексімбанк назвав суму компенсації, виплаченої через його мережу постраждалим вкладникам неплатоспроможних Дельта Банку та банку «Київська Русь».

Про це заявила заступник голови правління Укрексімбанку Світлана Монастирська, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на Finclub.

«За вкладами Дельта Банку ми вже виплатили понад 3 млрд гривень, по по банку «Київська Русь» - майже півмільярда, в результаті у нас на обслуговуванні залишилося близько 40% клієнтів», - розповіла Монастирська.

Вона не бачить нічого незвичайного в тому, що ФГВФО продовжив працювати з Укрексімбанком у ході другого етапу виплат - в період ліквідації Дельта Банку.

«Цілком природно, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб для виплат клієнтам неплатоспроможних та ліквідованих банків залучає державні фінустанови, - стверджує вона. - Зараз держбанки здатні надати найбільш ефективну модель взаємодії з такими клієнтами».

Нагадаємо, в ході другого етапу виплат ФГВ відмовився від послуг Приватбанку, а завдання виплатити решту 8 млрд гривень вкладів, гарантованих державою, розподілив між Ощадбанком, Укрексімбанком та Укргазбанком.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, виплати вкладникам Дельта Банку були поновлені 8 жовтня.

Коментарі
Додати коментар