До новин

Raiffeisen Bank закриває свої російські відділення

27 лютого, 2015
Банкрутство фінустанов
Raiffeisen Bank закриває свої російські відділення

Raiffeisen Bank International, як і обіцяв, почав скорочувати присутність в Росії, почавши з Далекого Сходу, де закриє відділення в шести містах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Reuters.

За результатами 2014 року частка доходів далекосхідної філії Райффайзенбанку, що є російською "дочкою" Raiffeisen Bank International, була незначною і склала менше 1%.

"Беручи до уваги відносно низький потенціал Далекого Сходу з точки зору розвитку клієнтської бази, що не дозволяє банку побудувати тут ефективний бізнес достатнього масштабу, було прийнято рішення закрити мережу операційних офісів в цьому регіоні", - йдеться в повідомленні.

Райффайзенбанк закриє всі офіси на Далекому Сході: сім відділень у шести містах - Благовєщенську, Владивостоці, Магадані, Петропавловську-Камчатському, Хабаровську і Якутську. Закриття офісів планується завершити до 1 вересня 2015 року.

Зараз вирішується питання про можливий продаж кредитного портфелю фізичних осіб та клієнтів сегменту малого та мікробізнесу.

Раніше Raiffeisen оголосив, що планує продати підрозділи в Польщі і Словенії і скоротити присутність в Росії, щоб зменшити баланс і досягти коефіцієнта основного капіталу в 12% до кінця 2017 року.

Росія була для банку найбільш дохідним ринком, що приніс в минулому році прибуток в розмірі 342 млн євро, але зараз вона стала тягарем для фінустанови через ослаблену санкціями економіку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило довгостроковий рейтинг банківської групи Raiffeisen Bank з "Baa1" до "Baa2".

Джерело фото: vkrizis.ru

Коментарі
Додати коментар