До новин

НБУ вирішив ліквідувати ще два банки

27 лютого, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ вирішив ліквідувати ще два банки

Національний банк України 26 лютого ухвалив рішення про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію ще двох неплатоспроможних фінансових установ: ПАТ "Легбанк" та ПАТ "БГ Банк".

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі НБУ.

Ще влітку 2014 року через погіршення показників фінансового стану вказаних банків, НБУ призначив їх кураторів (службовців Нацбанку) з метою захисту інтересів кредиторів та вкладників фінустанов.

Проте обидва банки неодноразово подавали до НБУ плани фінансового оздоровлення, що не передбачали ефективних заходів, спрямованих на поліпшення їх стану, а також усунення всіх порушень нормативно-правових актів регулятора.

"Акціонери та керівництво зазначених банків не вживали своєчасних заходів, спрямованих на запобігання неплатоспроможності банків, зокрема усунення реального дефіциту ліквідності та своєчасне виконання зобов’язань банків перед вкладниками та кредиторами", - зазначили у прес-службі регулятора.

У зв'язку із таким рішенням НБУ, 27 лютого 2015 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав ліквідацію Легбанку та БГ Банку.

Ліквідатором ПАТ "Легбанк" ФГВФО призначив Олександра Коваленка, у БГ Банк - Марію Новікову. Строк повноважень обох ліквідаторів складає 1 рік - з 27 лютого 2015 року по 26 лютого 2016 року включно.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ще близько 20 банків Украиїни можуть стати банкрутами.

Джерело фото: business.ua

Коментарі
Додати коментар