До новин

Суд заборонив ліквідувати банк Бахматюка

22 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
Суд заборонив ліквідувати банк Бахматюка

Господарський суд Києва заборонив членам виконавчого ради Фонду гарантування вкладів приймати рішення про рекомендацію ліквідувати неплатоспроможний банк «Фінансова ініціатива».

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну ухвалу суду.

Рішення прийняте на підставі позову кіпрського офшору - компанії Perusta Constructions, що позиціонується як потенційний інвестор розореної фінустанови.

Із матеріалів справи випливає, що компанія Perusta Constructions 14 липня звернулася до ФГВ із заявкою на участь у конкурсі з відбору інвестора для банку, а 21 серпня нею було внесено 40 млн гривень гарантійного внеску.

Пізніше, 4 вересня Національний банк відмовив Perusta Constructions у створенні на базі банку «Фінансова ініціатива» перехідного банку.

Незважаючи на це 10 вересня компанія надала ФГВФО пропозицію з ціною викупу банку за 31 млн.

Як зазначає позивач, компанія Perusta Constructions була єдиним претендентом на виведення неплатоспроможного банку з ринку.

Проте Фонд своїм рішенням від 1 жовтня позбавив кіпрську компанію можливості брати участь у конкурсі серед кваліфікованих інвесторів, у зв'язку з чим Perusta Constructions подала до суду.

Нагадаємо, ФГВ ввів 24 червня тимчасову адміністрацію в банку «Фінансова ініціатива». Тимчасова адміністрація у фінустанові працюватиме до 24 жовтня поточного року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ призупинив виплати вкладникам збанкрутілого банку «Фінансова ініціатива».

Коментарі
Додати коментар