До новин

СБУ почала розслідувати розкрадання двома банками 3,6 млрд грн

02 березня, 2015
Банкрутство фінустанов
СБУ почала розслідувати розкрадання двома банками 3,6 млрд грн

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом розкрадання 3,6 млрд гривень власниками та посадовими особами двох українських комерційних банків.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-центрі СБУ.

Слідчі встановили, що службові особи цих фінансових установ укладали завідомо збиткові угоди між власними банками та юридичними особами з метою незаконного виведення коштів і доведення банків до неплатоспроможності. Грошові кошти вони переводили на рахунки підконтрольних комерційних структур для подальшого привласнення.

Внаслідок цих протиправних оборудок до обох банків введено тимчасові адміністрації, постраждали десятки тисяч вкладників, а Фонду гарантування вкладів завдано збитків на суму 3,6 мільярда гривень.

Як повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко під час спільного брифінгу у Генеральній прокуратурі, такі недобросовісні комерційні банки, отримуючи інструкції з Росії, наймають провокаторів для участі в акціях під Нацбанком та намагаються розхитати фінансову ситуацію в Україні.

СБУ встановлює й інших осіб у банківській системі України, які могли бути залучені спецслужбами РФ до штучного розбурхування ситуації навколо Національного банку.

Головне слідче управління Служби безпеки України відкрило провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Ведеться слідство.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, держава намагається стягнути 58 млрд грн з власників неплатоспроможних банків.

Джерело фото: ukranews.com

Коментарі
Додати коментар