До новин

Апеляційний суд повернув «Дніпроенерго» Ахметову

29 жовтня, 2015
Резонансні справи
Апеляційний суд повернув «Дніпроенерго» Ахметову

Київський апеляційний господарський суд Києва скасував рішення першої інстанції - Господарського суду Києва від 30 липня, який за позовом Генеральної прокуратури скасував приватизацію 25% енергогенеруючої компанії «Дніпроенерго» на користь холдингу ДТЕК Ріната Ахметова.

Про це йдеться в рішенні суду від 22 жовтня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

Апеляційний суд визнав недостатніми аргументи Генпрокуратури і визначив, що в ході приватизації Фонд державного майна мав право встановлювати додаткові умови продажу компанії, які, на думку ГПУ, призвели до обмеження конкуренції на торгах.

Нагадаємо, в березні 2012 року холдинг ДТЕК заплатив за 25% «Дніпроенерго» 1,18 млрд грн. Тоді компанія Ахметова стала єдиним учасником конкурсу.

Заперечувати приватизацію Дніпроенерго також намагалася компанія Бізнес-Інвест, підконтрольна групі Privat Ігоря Коломойського, але програла судовий спір.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, столичний госпсуд відібрав чверть «Дніпроенерго» в Ахметова.

Коментарі
Додати коментар