До новин

«Укрбурштин» повернувся під контроль держави

11 листопада, 2015
Резонансні справи
«Укрбурштин» повернувся під контроль держави

Мінекономіки відновило контроль над держпідприємством «Укрбурштин», яке більше 10 років знаходилось у процедурі банкрутства і працювало в інтересах приватних осіб.

Про це розповів директор ДАК «Українські поліметали» (материнської компанії бурштиновидобувного підприємства) Костянтин Лісничий, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Укрбурштин» погасив заборгованість перед кредиторами і змінив керуючого санацією Олену Левкович.

«Укрбурштин» розрахувався з усіма кредиторами і знаходиться під контролем призначеного нами керуючого менеджера Олега Щокіна», - додав Лісничий.

Нагадаємо, що загальна заборгованість ДП «Укрбурштин» становила близько 7,2 млн гривень. Зокрема, 4,2 млн складав борг перед контрагентами, що утворився ще у 2003 році, і 3 млн гривень - поточної заборгованості.

У 2003 році було ініційовано справу про банкрутство підприємства, з 2005 року «Укрбурштин» знаходиться в стані санації. Всі ці роки представники держави не мали доступу до управління підприємством і його документації.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 7 жовтня 2015 року справу про банкрутство «Укрбурштину» було закрито.

Коментарі
Додати коментар