До новин

НБУ хоче отримати право не відносити банки до неплатоспроможних, якщо їх проблеми виникли через девальвацію гривні

03 грудня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ хоче отримати право не відносити банки до неплатоспроможних, якщо їх проблеми виникли через девальвацію гривні

Національний банк закликає Верховну Раду проголосувати за законопроект № 2449, яким регулятору надається право не визнавати банки неплатоспроможними за порушення нормативів через девальвацію гривні.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

В ході щомісячної наради з топ-менеджерами найбільших 40 банків перший заступник голови НБУ Олександр Писарук акцентував увагу на тому, що досі Верховною Радою не поставлений на голосування проект закону № 2449.

Законопроект дає право Нацбанку не відносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних, якщо погіршення його фінансового стану було викликано девальвацією національної валюти та / або формуванням резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями.

«Законопроект є структурно важливим і розроблявся в рамках реалізації цілей програми МВФ. Крім того, він безпосередньо сприятиме стабілізації банківської системи України та посилення захисту прав інших кредиторів банків», – сказав Писарук.

НБУ очікує якнайшвидший розгляд своїх пропозицій Радою.

Нагадаємо, законопроект №2449 дає право Національному банку не відносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних, у разі якщо зменшення розміру регулятивного капіталу, значення нормативу адекватності регулятивного капіталу, нормативів поточної та короткострокової ліквідності, збільшення обсягу негативно класифікованих активів банку викликані зростанням курсу іноземних валют до національній валюті України або формуванням резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ВР відправила на доопрацювання законопроект № 2449.

Коментарі
Додати коментар