До новин

В Україні залишилось менше десяти проблемних банків

08 грудня, 2015
Банкрутство фінустанов
В Україні залишилось менше десяти проблемних банків

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін розповів, що наразі в Україні менше десяти проблемних банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю Ворушиліна тижневику «Бізнес».

«На щастя, дещо менше десяти. Більше нічого не говоритиму», - зазначив Ворушилін, відповідаючи на питання про те, скільки нині проблемних банків.

Стосовно роботи ФГВФО з банками, які під управлінням Фонду, Ворушилін повідомив, що основне завдання ФГВФО - «добігти» до вкрадених активів таких банків, повернути їх і продати.

«У нас є банки, де ми виплачуємо вже четвертій і навіть сьомій черзі вкладників, як в УкрБізнесБанку. А є великі банки, в яких нам майже нічого не світить. Наприклад, усе майно «Надра Банку» закладене під «рефінанс» НБУ. А ми виплатили за цим банком 4 млрд грн. Майже під нуль були виведені активи у таких невеликих банків, як СітіКоммерц Банк і Укрпрофбанк, за якими ми виплатили загалом 2,7 млрд грн», - додав він.

За словами К.Ворушиліна, основний акціонер банку «Національний Кредит» Андрій Оністрат незадовго перед уведенням тимчасової адміністрації вивів термінальний бізнес із банку.

«Він був проданий за «живі» гроші, але за заниженою ціною. Зараз ми намагаємося відіграти цю угоду назад. Підемо до кінця», - запевнив директор-розпорядник ФГВФО.

Ворушилін також повідомив, що президент України вважав недоцільним визнання банку «Фінанси та Кредит» неплатоспроможним.

«Не все так однозначно. Ось, наприклад, візьмемо банк «Фінанси та Кредит». Я був абсолютно впевнений, що він виживе. На той момент, коли в нього зайшов Фонд, на коррахунку було близько 500 млн грн. Хоча були інші проблеми. З цілої низки питань у президента є своя точка зору. Зокрема він був проти визнання цього банку неплатоспроможним, оскільки банкрутство такого великого учасника ринку негативно позначається на економіці загалом. Але інші люди діяли, керуючись пріоритетністю очищення банківської системи, боротьби з інсайдерским кредитуванням. І вони теж по-своєму праві», - сказав він.

Коментарі
Додати коментар