До новин

Приватбанк за будь-яких умов залишиться «на плаву», - нардеп

11 грудня, 2015
Банкрутство фінустанов
Приватбанк за будь-яких умов залишиться «на плаву», - нардеп

Голова парламентського Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка заявив, що Приватбанк працюватиме у будь-якому випадку і держава не залишить його без підтримки навіть якщо власник не виконає план капіталізації або інші вимоги НБУ, держава зробить це за нього.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю нардепа виданню РБК-Україна.

«НБУ володіє всіма інструментами для прогнозування. Регулятор повинен повідомляти суспільству про плани реформ у галузі, а ми, як профільний комітет, будемо контролювати виконання цих програм. Фінансовий сектор дуже чутливий сьогодні. Одна невірна заява - і починається шум. Пам'ятаєте, як з Приватбанком було? Один натяк на можливість націоналізації, і почалася паніка. Яку, до речі, хтось цілеспрямовано стимулював», - нагадав Рибалка.

Він також зазначив, що банкрутство Приватбанку неможливе.

«Приватанк буде працювати в будь-якому випадку і держава не залишить його без підтримки. Навіть якщо власник не виконає план капіталізації та інші вимоги НБУ, тоді держава зробить це за нього. Я базувався на інформації голови Нацбанку. За її словами, березень наступного року стане реперною точкою для Приватбанку», - сказав Голова парламентського Комітету.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Приватбанку розповіли, що чутки про його банкрутство запустили росіяни.

Коментарі
Додати коментар