До новин

ФДМУ прогнозує банкрутство 60% підприємств, що не були вчасно приватизовані

14 грудня, 2015
Банкрутство підприємств
ФДМУ прогнозує банкрутство 60% підприємств, що не були вчасно приватизовані

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус попереджає, що зволікання з приватизацією держпідприємств загрожує їх банкрутством та втратою контролю над ними.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву Білоуса, яку він озвучив у своєму блозі.

«Вже кілька місяців поспіль я постійно озвучую одне й те саме попередження, засноване на статистиці: 60% підприємств, які не були вчасно виставлені на приватизацію, стають банкрутами. Тож, зволікаючи з приватизацією, ми піддаємо небезпеці державні підприємства», - сказав очільник ФДМУ.

Він також наголосив, що довкола кожного з ДП є люди, які давно і безперебійно отримують з них прибуток – в обхід держави і бюджету.

«Класична схема так званої тіньової приватизації працює як добре налагоджений механізм: підприємство доводиться до банкрутства, держава спочатку його дотує, покриває видатки, а потім просто втрачає замість того, щоб продати, поповнити бюджет коштами від продажу, зберегти робочі місця і отримувати податки», - написав Білоус.

За його словами, у ситуації, коли держава не має коштів на розвиток таких об’єктів, єдиним засобом їх порятунку є приватизація.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у ФДМ поскаржились, що керівники належних до приватизації держпідприємств навмисне занижують фінансові показники.

Коментарі
Додати коментар